درباره ی بهداشت دهان و دندان در بارداری و شیردهی

  • بالا رفتن اعتماد به نفس

دندان های سالم، مرتب و تمیز باعث زیبایی بیشتر و افزایش اعتماد به نفس می‌شود.

  • کمک به گوارش بدن

اولین و مهم ترین مسئولیت دندان‌ها جویدن غذاها است. این عمل در صورتی که دندان ها سالم باشند، به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود. بنابراین مشکلی در هضم غذا نخواهید داشت و از خوردن غذا لذت بیشتری می‌برید.

  • جلوگیری از بروز عفونت های دهان و دندان

ضرورت نگهداری از دندان ها در همه دوره های زندگی

نگهداری از دندان ها در هر مرحله زندگی شرایط و ویژگی های منحصر به فردی دارد که توجه به آنها ضروری است.

به عنوان مثال در دوران خردسالی فرزندتان که شاهد در آمدن اولین دندان ها در کودک هستیم، باید خوراک خود را تنظیم کنید تا شیری سالم تر برای فرزندتان فراهم کنید.

پس از آن و در دوران کودکی، زمانی که شاهد افتادن دندان های شیری و رشد دندان های دائمی در کودک هستیم، لازم است خوراک کودک مقوی و سودمند برای رشد دندان ها باشد. مثلا باید ختما شامل کلسیم، پروتئین و ویتامین های مورد نیاز بدن باشد.

‎دوران بارداری و شیردهی

یکی از مراحل حساس در زندگی خانم ها مرحله بارداری و دوره‌ی دوساله ی شیر دهی است. در این دوره فرد نیاز به مراقبت های خاصی دارد. از جمله این مراقبت ها، حفظ سلامت دهان و دندان ها است. در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

وضعیت سلامت دهان و دندان پیش از بارداری

از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است، بهتر است پیش از بارداری به برخی نکات درباره بهداشت فردی دندان ها توجه داشته باشید:

  • مراجعه به دندانپزشک و اطمینان از سلامت دندان ها پیش از بارداری
  • برطرف کردن مشکلات دهان و دندان پیش از بارداری
  • جلوگیری از به خطر افتادن سلامت دهان و دندان با رعایت نکات بهداشتی نظیر مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان شویه

مراجعه به پزشک در دوره بارداری | نخ دندان مینا

عوامل موثر در سلامت و بهداشت دهان و دندان در بارداری

یکی از نکات مهمی که تاثیر مستقیمی بر روی جنین شما دارد، حفظ سلامت دهان و دندان است. مشکلات دندان و لثه ممکن است وزن پایین و نارس بودن جنین را به دنبال داشته باشد. طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان این حوزه، اثرگذاری سلامت دهان و دندان بر حفظ سلامت جنین اثبات شده است.

یکی دیگر از اثرات سلامت دهان و دندان، عملکرد صحیح دستگاه گوارش است. این امر جذب را برای بدن مادر ساده تر کرده و در نتیجه غذا رسانی به کودک نیز بهتر انجام خواهد شد.

معمولا خانم ها در این دوران مشکلات فراوانی با دندان های خودشان دارند. دلایل مختلفی در به وجود آمدن این مشکلات و تاثیر آنها بر سلامت دندان ها و لثه اثر دارد که از این جمله می‌توان به موارد زیر اشاده کرد:

  • تغیرات هورمونی بدن مادر

این تغییرات که باعث زیاد شدن خون مادر می‌شود عامل به وجود آمدن لثه های خونی می‌شود. بنابراین این عامل از عوامل خطرناک برای سلامت و بهداشت دهان و دندان در بارداری محسوب می‌شود.

  • ویارها، حالت تهوع و استفراغ

وقتی اسید معده بر اثر استفراع به دهان باز می‌گردد و با دندان ها برخورد می‌کند، پوسیدگی دندان ها را در پی دارد.

  • رژیم نامناسب غذایی

وقتی مادر در این دوره (با توجه به میل و ویار) مقداری زیادی مواد قندی و یا ترشیجات مصرف کند، سلامت دندان ها به خطر می‌افتد.

انواع مشکلات دندان در دوران بارداری و شیردهی

مشکلات دهان و دندان در این دوره را می‌توان در گروه های زیر تقسیم بدی کرد:

  • درد شدید لثه و دندان ها
  • پوسیدگی و عفونت دندان ها
  • مشکل در بلع غذا و حتی سخن گفتن
  • تورم و خون ریزی لثه

اکثر این مشکلات در سه ماهه دوم (4 تا 6 ماهگی) پدید می‌آید.

راه های تقویت دندان ها

موارد مختلفی وجود دارد که به تقویت دندان ها کمک می‌کند. برای مثال:

  • مصرف مواد مغذی و دارای ازرش غدایی بالا خصوصا کلسیم (شیر، پنیر، ماست، سویا، کشک و…)
  • ویتامین D (کره گیاهی، ماهی و …)
  • انواع پروتیین (تخم مرغ و حبوبات و …)
  • رعایت بهداشت دهان (مسواک زدن، شست شوی مداوم دهان با دهان شویه های مخصوص دوران بارداری و کشیدن نخ دندان)

در این جا بیان این نکته حائز اهمیت است که با توجه به شرایط خاص بارداری غالبا برای مادر مسواک زدن بسیار نا خوشایند است. به طوری که ممکن است باعت حالت تهوع شود. بنابراین نکات زیر را در نظر داشته باشید:

1) استفاده از مسواک های نرم

2) کم کردن زمان مسواک زدن و زیاد کردن دفعات آن

3) استفاده بیشتر از نخ دندان ؛ چرا که با استفاده از نخ دندان بدون هیچ مشکلی می‌توان تمام قسمت های دندان را پاک سازی کرد. سپس با چند بار غرغره کردن آب دهان تمیز خواهد شد. این روش به جهت اینکه در آن از خمیر دندان یا مواد دیگر استفاده نمی‌شود، احتمال ایجاد حالت تهوع را کاهش می‌دهد.

استفاده از نخ دندان برای سلامت دهان و دندان | نخ دندان مینا

درمان دندان در دوره بارداری

در دوران بارداری و شیردهی، لازم است برخی نکات در درمان مشکلات دهان و دندان مورد توجه قرار گیرد. این نکات در ادامه مطرح شده اند:

  • اگر در این دوره ی 9 ماهه دچار دندان درد و عفونت های دهانی شدید، برای درمان آن باید به دندان پزشک مراجعه کنید. دقت کنید که با توجه به شرایط خاص این دوره نباید مراجعه به دندانپزشک و درمان را به تاخیر بیاندازید.
  • بهترین زمان برای درمان بیماری های دهان و دندان سه ماهه دوم بارداری است؛ زیرا جنین به خوبی در رحم قرار گرفته است و درمان نسبت به ماه‌های دیگر بارداری خطر کمتری دارد.
  • بیشتر مشکلات دندان را در این دوره می‎توان با مصرف یه دوره‌ی کامل آنتی بیوتیک زیر نظر متخصص درمان کرد.
  • حتما به پزشک خود اطلاع دهید که باردارید.
  • برای مشکلاتی که شدت کمی دارند، درمان های خانگی مثل جویدن برگ اسفناج، استفاده از کمپرس گرم، قرقره کردن آب نمک و شست و شوی مرتب دهان و دندان ها استفاده کنید. این موارد کمک زیادی به حفظ سلامت دهان و دندان و حتی برطرف کردن برخی از بیماری ها می‌کند.

حفظ سلامت دهان و دندان در دوران شیردهی

مراجعه به پزشک در دوره بارداری | نخ دندان مینا

مراجعه به دندانپزشک اولین اقدام است. بسیاری از مادر ها در این دوره از مراجعه به دندان پزشک خودداری می‌کنند. دلیل این موضوع نگرانی آنها از تاثیر دارو ها و مواد دندانپزشکی بر روی شیر و خطر احتمالی برای نوزادشان است.

نکته مهم این است که اگر دندان پزشک خود را از موضوع شیر دهی آگاه کنید، تمام دارو هایی که برای درمان دندان درد، اعم از بی حسی، مسکن ها و ضد التهاب ها تجویز می‌کند، خطری برای سلامت شما و کودک شیرخواره نخواهد داشت.

استفاده از کلسیم فراموش نشود. در دوران شیردهی به علت این که تراکم استخوان شدیدا کاهش پیدا می‌کند، ممکن است مادران با دندان درد مواجه شوند. البته این موضوع نگران کننده نیست. زیرا در صورت رعایت نکات مطرح شده برای رعایت بهداشت دهان و دندان در بارداری و حتی پیش از آن، و داشتن برنامه غذایی مناسب پس از دوران شیردهی تراکم استخوان ها به حالت اولیه خود بر می‌گردد.

از جمله مواردی که به رساندن کلسیم به بدن مادر کمک می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف مواد غذایی که حاوی کلسیم هستند (شیر، ماست و…)
  • استفاده از مکمل های کلسیم (قرص، پودر و … که به راحتی می‌توان از داروخانه ها تهیه کرد. البته حتما زیر نظر پزشک تان این داروها را مصرف کنید.)

خانم های 19 تا 50 برای سلامتشان باید روزانه هزار میلی گرم کلسیم دریافت کنند. به عنوان مثال یه لیوان شیر، 300 تا 400 میلی لیتر کلسیم دارد.

توصیه های تکمیلی درمان بیماری های دهان و دندان

  • جرم گیری و سفید کردن دندان مشکلی را برای نوزاد ایجاد نمی‌کند. اما بهتر است از درمان های غیر ضروری تا پایان دوران شیردهی به کودک دوری کنید.
  • موادی مانند خمیر دندان و دهان شویه ها وارد شیر مادر نمی‌شود. بنابراین بهترین گزینه برای حفظ سلامت دهان و دندان در دوران بارداری و شیردهی است.
  • استفاده از بی حسی موضعی در دروه ی شیر دهی مشکلی برای شیر مادر ایجاد نمی‌کند.
  • اپی نفرین قابلیت ترشح در خون و شیر مادر را دارد. دارو هایی که در این دوره مصرف می‌کنید باید فاقد این ماده باشند.
  • فرایند های درمانی مانند اشعه ی ایکس و پالپ تستر مشکلی را بر روی شیر مادر در دوران شیردهی ایجاد نمی‌کنند.

جمع بندی

بهداشت دهان و دندان در بارداری حتی بیش از حالت عادی اهمیت دارد. این اهمیت به این دلیل است که در دوران بارداری و شیردهی ، هر نوع بیماری و مشکل، از جمله مشکلات دهان و دندان می تواند به صورت غیر مستقیم سلامت جنین و نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

همه ما می دانیم که پیشگیری بهترین درمان است. بدین منظور بهتر است نکات زیر رعایت شود:

  • رعایت نکات بهداشتی (بهترین روش با توجه به حساسیت ها دوران بار داری کشیدن نخ دندان است)
  • استفاده از مواد تقویتی مانند کلسیم ها و ویتامین ها

منبع

معرفی بریج دندان و مزایای آن

بریج یکی از بهترین روش ها برای پرکردن فضای خالی است که با از دست دادن یک دندان ایجاد می‌شود. بریج دندان در واقع پلی است بین 2 دندان سالم که در مجاورت دندان از دست رفته قرار دارند. در این روش دو دندان سالم به عنوان ستون عمل می‌کنند تا با گذاشتن روکش روی آن ها، جای دندان از دست رفته را که در وسط قرار دارد، پر کند.

روکش های به کار رفته در این روش معمولا از جنس‌های سرامیک، طلا، پرسلن، آلیاژهای فلزی یا ترکیبی از این مواد باشد. متریال به کار رفته در این امر می‌تواند کیفیت آن‌ها و هزینه درمان را دستخوش تغییر کند.

بریج دندان انواع مختلفی دارد که ادامه به بیان آن‌ها خواهیم پرداخت؛

انواع بریج دندان

پل دندان انواع مختلفی دارد که دندانپزشکان بعد از معاینه، با توجه به محل قرارگیری و نوع آسیب تشخیص می‌دهد که چه نوع پل دندانی را برای بیمار استفاده می‌کنند. در ادامه با این موارد آشنا می‌شویم:

پل دندان مریلند

بریج دندان مریلند قالبی فلزی با روکشی پلاستیکی است که از طریق دو بند یا بال فلزی یا سرامیکی به دندان های 2 طرف وصل می‌شود. پل دندان زرین یا مریلند، هم برای دندان های آسیب دیده و هم برای دندان‌های از بین رفته استفاده می‌شود. از این نوع بریج دندان بیشتر برای دندان های جلو استفاده می‌شود. در پل دندانی مریلند مراحل آماده سازی دندان های مجاور بسیار کم است و آسیب کمتری به دندان های مجاور می‌رساند.


پل دندان معلق

نوع دیگر، پل دندان معلق است. پل یا بریج دندان معلق بیشتر برای مواردی به کار می‌رود که فقط یک دندان کناری آن‌ها سالم باشد. در این روش که به روش کانتی لور هم شناخته شده است، دندان سالم کناری را برای درست کردن روکش مناسب تراش می‌دهند و بجای دندان از دست رفته هم روکشی با سایز مناسب دندان در نظر گرفته می‌شود که به هم وصل هستند. پل دندان معلق تنها از یک طرف ثابت است، با این وجود نسبت به بریج مریلند ثبات بیشتری دارد.

پل دندان سنتی

بریج سنتی یا معمولی که پر کاربردترین و محبوب‌ترین نوع بریج دندان است، با تراش دندان های مجاورِ دندان از بین رفته و روکش آن ها، پلی روی دندان از بین رفته ایجاد می‌شود. تراش دندان های کناری به این دلیل است که بعد از روکش کردن، دندان ها سایز طبیعی داشته باشند. جنس این روکش ها از آلیاژ های فلزی یا سرامیک است. بریج دندان معمولی مستحکم ترین نوع بریج است و به همین دلیل برای دندان های آسیاب بیشتر از این نوع استفاده می‌شود.

پل دندان به کمک ایمپلنت

یکی از روش های جدید در بریج دندان، انجام آن به کمک ایمپلنت است. از این روش زمانی استفاده می‌شود که دندانی برای حمایت بریج وجود ندارد. به عبارتی اگر بیمار بیش از یک دندان خود را از دست داده باشد، با ایمپلنت کردن یک دندان، دندان دیگر را به دندان ایمپلنت شده و دندان سالم پل می‌کنند. پل کردن دندان به این روش از پایداری بسیار خوبی برخوردار است.

اما چرا از روش ایمپلنت حمایتی استفاده می‌شود و به جای این کار از ایمپلنت استفاده نمی‌شود؟

در بعضی موارد ممکن است فک بیمار شرایطی داشته باشد که پزشک نتواند بیش از یک ایمپلنت را در فک قرار دهد. مثلا ممکن است قرار دادن بیش از یک ایمپلنت موجب صدمه زدن به استخوان فک یا حتی سینوس ها شود. احتمال دیگر آن است که دندانپزشک تشخص دهد که فشار زیاد حاصل از وجود چند ایمپلنت در فک می‌تواند منجر به تخریب فک شود. در این شرایط دندانپزشک ترجیح می‌دهد فشار را با گذاشتن بریج پخش کند و به این ترتیب خطر موجود را کاهش دهد.

مزایای بریج دندان

  • یکی از مهمترین مزایای بریج یا پل دندان نسبت به سایر درمان‌ها، قیمت مناسب آن است که نسبت به ایمپلنت قیمت پایین تری دارد.
  • بریج دندان دوره درمان کوتاهی دارد و در اکثر مواقع در 2 جلسه درمان بیمار با قرار گرفتن بریج برطرف می‌شود.
  • بریج دندان عمر طولانی بین 5 تا 15 سال دارد که در صورت رعایت بهداشت می‌توان به عنوان یک روش درمانی دائمی از آن استفاده کرد.
  • تاثیر در زیبایی چهره و پر کردن جای خالی دندان ها یکی دیگر از مزیت های این روش است.
  • با گذاشتن بریج یا پل، امکان جویدن درست غذا فراهم شده و شخص دچار مشکلات گوارشی نمی‌شود؛ بنابراین کمک زیادی به دستگاه گوارش خواهد کرد.

معایب بریج دندان

  • یکی از معایب استفاده از پل دندان، تراش دندان های مجاور برای نصب بریج است که ممکن است باعث از بین رفتن دندان های سالم شما شود.
  • دیگر مشکلی که ممکن است استفاده از بریج به همراه داشته باشد از بین رفتن چسبی است که برای اتصال دندان ها استفاده می‌شود. این موضوع ممکن است بعد از چند سال اتفاق بیفتد.
  • عدم رعایت بهداشت ممکن است به پوسیدگی دندان های پایه منجر شود.

بریج دندان بهتر است یا ایمپلنت؟

قبل از هرچیز باید بگوییم بهتر است تشخیص این گزینه را به دندانپزشک بسپاریم. چرا که وی با توجه به شرایط لثه، استخوان فک و سایر دندان ها و نیز شرایط بیمار می‌تواند بهترین گزینه را انتخاب کند. برای نمونه، در برخی موارد، نظیر درمان بیماران دیابتی و بیمارانی که لثه آن ها تحلیل رفته نمی‌توان از ایمپلنت استفاده کرد. در حالی که می‌توان در این بیماران بریج را بدون مشکل انجام داد.


منبع : شرکت نخ دندان مینا

بررسی اصول طراحی بسته بندی مواد غذایی

در طراحی بسته بندی مواد غذایی نیاز است تا نکات بسیار بیشتری نسبت به محصولات عادی در نظر گرفته شود. برخی از این نکات مربوط به دادن اطلاعات بیشتر از محتویات غذایی و برخی دیگر برای جلب نظر مشتری و فروش بیشتر است. چنانچه در اطراف خود دقت کرده باشید دیگر محصولات غذایی مختلف در بسته بندی های سنتی و ساده گذشته به بازار عرضه نمی شوند. این مساله حتی در خصوص محصولات خشکبار نیز صدق می کند.

به عنوان مثال ، بسته های شکلات ، قهوه ، کاکائو ، چای و محصولاتی از این قبیل در چند سال اخیر کاملا به روزرسانی شده اند. تلاش شده تا در بسته بندی آنها به رنگ ها ، المان ها و نکاتی که برای مشتریان مهم تر است دقت شود. با این حال ، باز هم بسیاری از مواد غذایی هنوز به صورت سنتی بسته بندی و روانه بازار می شوند که نیاز است یک تغییر اساسی در این رویه داده شود. ما در این مقاله در کنار شما هستیم تا به مهم ترین اصول طراحی بسته بندی مواد غذایی اشاره کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.


تاریخچه طراحی بسته بندی مواد غذایی

نیکلاس آپپر فرانوسوی را می توان یکی از پایه گذاران اصلی بسته بندی نوین محصولات غذایی نام برد. او توانست اصولی را برای بسته بندی مواد غذایی ارتش فرانسه در جنگ به کار ببرد که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کرد. وی این کار را از طریق چوب پنبه و موم انجام می داد. رفته رفته صنعت بسته بندی مواد غذایی کامل تر شد. تا جایی که به مرور کارتن و مقوا وارد در اصول طراحی بسته بندی مواد غذایی به کار رفت.

رابرت گیر و ریچارد مارک در ادامه هر کدام توانستند ارزش افزوده خاصی را به صنعت بسته بندی مواد غذایی اضافه کنند. به مرور علاوه بر کارتن از شیشه ، پلاستیک و آلومینیوم نیز برای بسته بندی صحیح مواد غذایی استفاده می کردند. با این حال ، بعد از مدت ها باز هم کارتن های جدیدی ابداع شدند که اصول بسته بندی مواد غذایی را دگرگون کردند. از جمله آنها می توان به کارتن آسپتیک اشاره کرد که بیشتر برای نگهداری از مواد غذایی فاسد شدنی و مایعات کاربرد دارد.

اما بد نیست بدانیم که اساسا طراحی بسته بندی مواد غذایی به چه معنا است. مواد غذایی از ابتدای تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده مراحل مختلفی را پشت سر می گذرانند. مراحلی که شامل کارخانه ، انبار ، جابجایی و حمل ونقل ، توزیع ، فروشگاه ها و موارد دیگر است.

طراحی بسته بندی مواد غذایی باید به نحوی باشد که در تمامی این مراحل محصول مورد نظر هیچ گونه آسیبی به خود نبیند. از همه مهم تر اینکه باید به نحوی طراحی شود که در نهایت بتواند در بازار رقابتی امروز دل مشتریان را به دست آورده و منجر به فروش بیشتر محصولات شود.بنابراین تنها وظیفه حفاظت از مواد غذایی و جلوگیری از فاسد شدن آنها مهم نیست.


نکات مهم در طراحی بسته بندی مواد غذایی

ما به برخی نکات مهم در طراحی انواع بسته بندی مواد غذایی اشاره می کنیم. دقت کنید این نکات باید در نهایت منجر به افزایش فروش محصول شود. در غیر این صورت بهتر است در خصوص طراحی بسته بندی حتما تجدید نظر کنید تا به هدف اصلی برسید.

  • اطلاعات درست

یکی از نکات بسیار مهم در اصول طراحی بسته بندی مواد غذایی ارائه اطلاعات درست از محصول مورد نظر بر روی بسته بندی است. از جمله این اطلاعات مهم می توان به تاریخ انقضا و تاریخ تولید اشاره کرد که در مصرف مواد غذایی برای مشتریان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بهتر است این اطلاعات را در بخش از بسته بندی به زبان گویا درج کنید. بدون آنکه پاک شود.

از جمله اطلاعات دیگری که بهتر است بر روی بسته بندی مواد غذایی درج شود اطلاعات مربوط به نحوه ساخت آن است. همچنین اطلاعات مربوط به مواد اولیه به کار رفته در کنار برخی اطلاعات دیگر از قبیل میزان چربی نیز بهتر است درج شود. نام و آدرس شرکت سازنده ، نحوه پخت یا درست کردن نیز از جمله اطلاعات مهم دیگر به شمار می روند. بسته به نوع محصول و مواد غذایی امکان دارد که نکات دیگری نیز در این خصوص وجود داشته باشد.

  • رنگ بندی مناسب

استفاده از رنگ های جذاب یکی از ترفندهای مهم در طراحی بسته بندی مواد غذایی به شمار می رود. این کار در افزایش فروش محصول اهمیت بسیار زیادی دارد. بهتر است در این خصوص از رنگ های شاد و روشن که متناسب با محصول مورد نظر هستند استفاده شود. معمولا ترکیبی از رنگ های سفید ، صورتی ، سبز یا آبی برای رنگبندی محصولات و مواد غذایی به کار گرفته می شود. در این خصوص بهتر است به ین مشتریان نیز دقت شود. به عنوان مثال ، چنانچه مخاطب شما کودکان و نوجوانان باشند بهتر است دقت بیشتری در خصوص رنگ بندی به خرج دهید.

  • اشکال طراحی

در طراحی بسته بندی مواد غذایی معمولا اشکال و عکس های زیبا و متنوعی به کار می برند که در افزایش فروش محصولات نیز تاثیر بسیار چشم گیری دارد. معمولا تولیدکنندگان محصولات غذایی از طراحان حرفه ای برای این کار استفاده می کنند. چرا که بخش زیادی از توجهات به این بخش جلب خواهد شد. در بسیاری از مواد غذایی از جمله محصولات صنعتی تلاش می کنند تا از عکس و اشکال حیوانات مرتبط با محصول بر روی بسته بندی استفاده کنند که اتفاقا یک راهکار بسیار مناسب خواهد بود. با این حال ، در برخی مواقع نیز از تصویر خود محصول بر روی بسته بندی استفاده می کنند. معمولا در محصولاتی که به صورت خشکبار هستند این راهکار را به کار می گیرند.

  • قالب و اندازه مناسب

این مساله موضوعی است که در بسیاری از مواقع نادیده گرفته می شود. در واقع در برخی مواقع ممکن است یک محصول نیاز به بسته بندی بزرگ نداشته باشد در حالی که آن را درون یک بسته بزرگ جای می دهند یا برعکس. در اصول طراحی بسته بندی مواد غذایی نیاز است که مخاطبان و ویژگی های رفتاری آنها را در نظر بگیرید. ممکن است آنها از این کار چندان راضی نباشند. چرا که بسته بندی های بزرگ معمولا نیاز به فضا و جای بیشتری دارند. از طرفی کوچک بودن بیش از اندازه بسته بندی نیز امکان دارد به محصول مورد نظر آسیب بزند. بنابراین تلاش کنید که حتما از اندازه و سایر مناسب استفاده کنید.

  • ظرف بسته بندی

آخرین نکته درباره ی طراحی بسته بندی مواد غذایی مربوط به ظرفی است که شما از آن به عنوان قالب بسته بندی استفاده می کنید. در این خصوص حتما باید به نوع محصول ، اندازه آن و همچنین میزان فاسد شدنش دقت کنید. در برخی موارد ممکن است حتی با کارتن های ساده و معمولی نیز بتوان یک بسته بندی مناسب ارائه داد. این در حالی است که برای برخی محصولات نظیر مایعات بهتر است که از کارتن آسپتیک استفاده کنید که مانع از فاسد شدن آن خواهد شد. بسته بندی شیشه ای و آلومینیومی دو بسته بندی پرطرفدار دیگر در این خصوص محسوب می شوند.


منبع:شرکت کارتن لاین