موکت های نمدی به دو دسته یک و دو لایه تقسیم می شوند. در ادامه شما را با ویژگی های موکت دو لایه آشنا می کنیم.
ویژگی های موکت های نمدی دو لایه
همچنین موکت های نمدی بر اساس روش طرح زنی ، به انواع گوناگونی تقسیم می شوند که به توضیح هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.
در این روش طرح های موکت توسط دستگاه های مخصوصی چاپ می شوند که دستگاه چاپگر رنگی نام دارند.
در روش سوزنی ، با استفاده از روش های مخصوصی در پرز موکت اختلاف ارتفاع ایجاد می کنند. قدیمی ترین موکتی که در ایران با استفاده از این روش تولید شده است موکت کبریتی نام دارد. استفاده از سوزن کاری در تمام سطح این موکت مشخص است.
در طرح زربافت با استفاده از الیاف هایی که جنس متفاوتی با موکت نمدی دارند ، نقش و طرح هایی را روی موکت می زنند.
در این روش به کمک دستگاه مخصوص ، قسمت هایی از موکت به صورت سطحی سوزانده می شوند تا از لحاظ رنگ و همچنین از لحاظ بافت در موکت تغییراتی به وجود بیاید.
این نوع موکت ها که از قدیم در ایران بسیار پر طرفدار بوده اند ، امروزه نیز طرفداران زیادی دارند و بسیاری از افراد برای کف اتاق خانه خود از آن ها استفاده می کنند.
موکت های نمدی نسبت به سایر موکت ها قیمتی ارزان تر دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند. این نوع موکت ها از استحکام بالایی برخوردار هستند و طول عمر بالایی دارند ، در نتیجه می توان تا سالیان زیادی از آن ها استفاده کرد.
از جمله ویژگی های بارز موکت های نمدی می توان موارد زیر را نام برد.
در تولید موکت های نمدی از دو نوع الیاف طبیعی و مصنوعی استفاده می شود که جنس الیاف طبیعی از پشم است. تنوع الیاف مصنوعی نسبت به طبیعی بسیار بالا است و ویژگی های فراوانی دارد.
از جمله این ویژگی ها می توان به ضد قارچ بودن الیاف مصنوعی اشاره کرد. از دیگر ویژگی های الیاف مصنوعی یا سنتز شده می توان به بالا بردن کیفیت موکت ، ثابت ماندن رنگ و افزایش ضخامت موکت اشاره کرد.
الیاف مصنوعی به کار رفته در موکت های نمدی شامل الیاف پلی آمید ، الیاف آکریلیک ،الیاف پلی استر ، الیاف پروپیلن هستند.
در تولید موکت نمدی علاوه بر نمد از الیاف های دیگر نیز استفاده می شود تا مقاومت این موکت ها در برابر سرما بالا برود و جلوی انتقال سرما از کف اتاق به موکت را هنگام نشستن روی آن بگیرند. این موکت ها برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی بسیار مفید هستند. الیاف هایی که در موکت های نمدی دو لایه استفاده می شوند در مقایسه با موکت های تک لایه گرم تر و همچنین نرم تر هستند.
همه ما به خوبی می دانیم الکتریسیته ساکن باعث جذب ذرات گرد و غبار به موکت می شود و در نتیجه این ذرات موکت کثیف به نظر خواهد رسید. تولیدکنندگان موکت های نمدی برای رفع این مشکل ترکیب آنتی استاتیک را با نمد ترکیب می کنند و علاوه بر این که مشکل الکتریسیته نمدها از بین می برند ، کیفیت موکت نیز بیشتر می شود.
یکی از ویژگی های موکت های با کیفیت ضخامت آن ها است. ضخامت موکت هر چه بیشتر باشد علاوه بر نرم بودن ، عایق حرارتی نیز به حساب می آید. موکت های نمدی دو لایه که بیشتر از 5 میلی متر ضخامت دارند ، برای کفپوش اتاق خواب بسیار کاربردی هستند.
ضخامت موکت های تک لایه نسبت به دو لایه کمتر است و هنگام استفاده از این موکت در مسیرهای شلوغ ، موکت جمع می شود.
رنگ های استفاده شده در این موکت ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و ماندگاری بالایی دارند ، به همین دلیل در استفاده طولانی مدت رنگ آن ها از بین نمی رود ، همچنین در هنگام شستشو نیز رنگ آن ها ثابت می ماند. این موکت ها در انواع گوناگون رنگ ها تولید می شوند و تنوع بالایی نیز دارند.
از جمله رنگ های به کار رفته در موکت های نمدی می توان به رنگ های خنثی ، رنگ های تیره و روشن اشاره کرد.
یکی دیگر از ویژگی های موکت نمدی ، نبودن پرز روی آن است. این پرزها توسط دستگاه های مخصوصی گرفته می شوند و موکت باید بدون هیچ پرز یا ذرات دیگری باشد. البته باید توجه داشته باشید که موکت های نمدی با موکت های پرزدار متفاوت هستند.